קפיצה לתוכן קפיצה לתפריט הראשי קפיצה לפוטר
Kiniko

LCA in the food industry

Driving down the Carbon footprint of the food industry

מאפיינים עיקריים

חברת Kinoko Tech עוסקת בייצור מזון אלטרנטיבי עשיר בחלבון, המתמחה בייצור של מזונות-על (Super-food) המבוסס על תפטיר (fungi) וצמחים. המשימה שלהם היא לגדל את הדור הבא של סופר-פוד בר-קיימא, טעים ותזונתי מאוד.

סקטור:

סטארט-אפ בתחום הפוד-טק

סוג שירות:

מחקר LCA פנימי (מבוסס על תקני ISO 14040/44) והשוואה למספר מוצרים מתחרים

תקציר:

המחקר פיתח מודל של תהליך הייצור של Kinoko עבור המוצרים הנבחרים, במטרה לחשב את ההשפעות הסביבתיות של מוצרי החברה, החל משלב גידול חומרי הגלם בשדות ועד השלב בו המוצר מוכן וארוז במפעל של Kinoko.

הפרויקט בחן מספר תרחישים לפי בקשת וצרכי החברה לשלבי ה-Scale-up העתידיים וגם השווה את התוצאות למוצרים מתחרים.

משמעויות עיקריות והצלחות:

המחקר העניק לחברה תמונה מלאה של מהם הגורמים המשפיעים על ההשפעות הסביבתיות (כגון טביעת הרגל פחמנית, שימוש במים ואנגיה וכו') של מוצרי החברה ואיבחן מהם הגורמים המשמעותיים ביותר וכיצד ניתן לבצע אופטימיזציה של התהליך.

ממצאי המחקר עזרו לבחון מספר אפשרויות הפחתה ולבסוף בחירת האופן האפקטיבי ביותר ובעלות הנמוכה ביותר.

 

דילוג לתוכן