קפיצה לתוכן קפיצה לתפריט הראשי קפיצה לפוטר

LCA in the Building Industry

מחקר LCA לטובת אסטרטגייה לייצור דל פחמן

מאפיינים עיקריים

  • פתרונות בתחום האנרגיות המתחדשות הופכים להיות זולים יותר, אמינים יותר ויעילים יותר מדי יום. ההסתמכות הנוכחית שלנו על דלקים מאובנים…
    לקריאה
  • תשתיות מתפקדות כהלכה וחסינות הן אבני הבניין עבור כל קהילה משגשגת. על מנת לתת מענה לאתגרי העתיד, על התעשיה והתשתיות…
    לקריאה
  • שינויי האקלים הם סכנה ממשית ובלתי נמנעת לכלל האנושות. ההשפעות של שינויי האקלים כבר ניכרות ועלולות להיות טרגיות, אם לא…
    לקריאה

לקוח: אורבונד תעשיות גבס ומוצריו

סקטור: בנייה

סוג שירות: מחקר LCA (מבוסס ISO 14040/44) והצהרות סביבתיות מסוג EPD (מבוסס ISO 14025) ל-9 מוצרי החברה כולל אימות ע"י גוף שלישי

סטטוס: הסתיים

תקציר

המחקר מידל את תהליך הייצור של החברה ל-6 לוחות גבס ו-3 טייחי גבס, על בסיס נתונים ישירים ומדויקים שנאספו מהחברה. המחקר נעשה במטרה להבין את ההשפעות הסביבתיות הנגרמות כתוצאה מתהליך הייצור וכן לזהות מוקדים להפחתת פליטות וצמצום טביעת הרגל הפחמנית של המוצרים. מדידה של השפעות סביבתיות נעשתה החל משלב כריית חומרי הגלם והשינוע שלהם למפעל, ייצור המוצרים ואריזתם, וכן התהליך שהמוצרים עוברים בסוף חייהם – עם הריסת המבנה.

המחקר כלל גם השוואות של מספר תרחישים, הן בחומרי הגלם, והן באריזה שלהם ללקוח, במטרה להצביע על שיטות הפחתה לייצור דל פחמן.

 

משמעויות עיקריות/הצלחות:

משמעויות עיקריות/הצלחות:

  • ה- LCA וה-EPD של מוצרי אורבונד מעניקים ניקוד בתקן לבניה ירוקה הישראלי (תי 5281) ובתקן LEED האמריקאי.
  • המחקר העניק לחברה מידע מספרי חשוב על ההשפעות הסביבתיות של מוצרי החברה כולל טביעת הרגל הפחמנית, שימוש בשאבי מים ואנרגיה וכו'.
  • המחקר הציג באופן מספרי עד כמה שימוש בחומר גלם ממוחזר יקטין את ההשפעות הסביבתיות של מוצריה ע"י השוואה בין גבס גולמי ממחצבות לזה הממוחזר מארובות תחנות כוח (FGD – Flue Gas Desulfurization).

ההשוואה הראתה שלגבס מסוג FGD יש השפעה פחותה משמעותית (לדוגמא כ-76% פחות פליטות גזי חממה) משום שהוא ממוחזר ולכן הומלץ לחברה להגדיל את השימוש בו בשנים הבאות בעדיפות ממקורות קרובים גיאוגרפית.

  • השוואה בין אריזה בסילו לבין אריזה בשקים – הראתה שאם משווים בין סוגי האריזות לאורך חיי הסילו כ-25 שנים אז לאריזה בסילו יש השפעה פחותה ברוב הקטגוריות הסביבתיות בכ-5-40% בהתאם לקטגוריה.

 

לדוחות LCA באתר אורבונד ליחצו כאן

לסרטון מקרה בוחן ליחצו כאן

דילוג לתוכן