קפיצה לתוכן קפיצה לתפריט הראשי קפיצה לפוטר

LCA in the Food Industry

Driving down the Carbon footprint of the food industry

מאפיינים עיקריים

לקוח: חברת פיטלון – Phytolon
יצרנית צבעי מאכל טבעיים בפרמנטציה

סקטור: פודטק – FoodTech

מחקר ניתוח מחזור חיים – LCA :סוג שירות

סטטוס: הסתיים

תקציר

המחקר בחן את ההשפעות הסביבתיות של ייצור צבעי מאכל בייצור קונבנציונלי (Business as Usual) החל מגידול הירקות בשדות (לדוגמה גזר וסלק) שינוע למפעל, תהליכי הייצור כולל מיצוי על ידי כימיקלים, טחינה (ריסוק), ייבוש ועוד – כל התהליכים המשמשים לייצור צבעי מאכל בתעשייה כיום. המחקר בוצע לצורך בחינה והשוואה לטכנולוגיה שחברת פיטלון מפתחת ומענה על השאלה – איזו טכנולוגיית ייצור צבעי מאכל ידידותית יותר לסביבה?

 

משמעויות עיקריות/הצלחות:

המחקר הצליח למצוא נתונים ממחקרים אקדמיים ונתוני ייצור מהתעשייה ועל בסיסם לבנות מודל של ייצור צבעי מאכל בתעשיית המזון כיום ולהשוות אותם לטכנולוגיה שחברת פיטלון מפתחת.

ההשוואה העניקה לחברה מידע מספרי חשוב כדומגת:

– עד כמה הטכנולוגיה של פיטלון ידידותית יותר לסביבה במונחים של פליטות גז"ח (CO2eq), צריכת אנרגיה, מים וכו'.

– התוצאות הראו ירידה של עשרות אחוזים בטביעת רגל פחמנית, שימוש במים ושימוש בקרקע.

– בחינה של ההשפעות הסביבתיות במספר תרחישים שונים (לדוגמא כימיקלים שונים, ריכוז חומר פעיל).

– זיהוי אילו תהליכים אחראים לכל השפעה סביבתית וכמה.

 

לאתר חברת פיטלון לחצו כאן

דילוג לתוכן