קפיצה לתוכן קפיצה לתפריט הראשי קפיצה לפוטר

TCFD Tosaf

A TCFD report for Tosaf

מאפיינים עיקריים

תוסף (Tosaf) הינה ספקית מובילה של פתרונות תוספים וחומרי צבע לתעשיית הפלסטיק, המתמחה במתן פתרונות מותאמים אישית ללקוחות בענפים כגון חקלאות, רכב, בניין ובנייה, אריזה ועוד.

החברה מכירה בחשיבות של פיתוח ויישום שיטות ברות קיימא בייצור פלסטיק ופועלת לפיתוח מוצרים ופתרונות חדשניים המעצימים את שותפיה ולקוחותיה. כחלק מהמחויבות למעבר לכלכלה דלת פחמן, תוסף מתמקדת במגמות העולמיות אשר יתפתחו ויהפכו את המעבר מהלכה למעשה, תוך מעקב מתמיד על המגמות והיוזמות המשתנות בשווקים, בטכנולוגיה וברגולציה.

כדי להוכיח את מחויבותה לקיימות ושקיפות, תוסף ביצעה ניתוח סיכוני אקלים מקיף בהתאם למנגנון הדיווח של ה-TCFD (Task force of Climate related Financial Disclosures). המנגנון מאפשר לחברה לבסס את ההובלה שלה בתחום על נתונים ומחקרי שוק, לטפל באופן שיטתי בסיכונים והזדמנויות הקשורות לאקלים ולספק לבעלי העניין תובנות ברורות לגבי אסטרטגית האקלים שלה לעתיד בר קיימא.

תועלות צפויות:

  1. מוכנות לסיכוני אקלים באתרי הייצור ובשווקי היעד.
  2. עידוד השימוש בפלסטיק ממוחזר והפחתת השימוש בפלסטיק בתולי.
  3. הערכות לעמידה בתקינות החדשות בתחום הקיימות.

 

הסבר על ה-TCFD

מנגנון הדיווח של ה-TCFD נוצר כדי לעזור לארגונים לספק מידע ברור, עקבי ואמין לגבי סיכונים והזדמנויות הקשורות לאקלים. מסגרת זו חיונית עבור חברות המעוניינות לנווט במורכבות של שינויי אקלים.

המנגנון כולל חלקים של מדיניות/ממשל (Governance), אסטרטגיה, ניהול סיכונים ודיווחים כמותיים כאשר החלק המשמעותי והייחודי במנגנון הוא ביצוע הערכת סיכוני אקלים בצורה מתודית ומובנית, דרכה עסקים יכולים להבין טוב יותר את ההשפעות הפוטנציאליות על הפעילות והאסטרטגיות שלהם.

המנגנון התאחד לאחרונה עם מנגנונים נוספים בתחום הקיימות תחת גוף אחד, ה-ISSB (International Sustainability Standard Board).

המנגנון חילק את תחום הסיכונים הקשורים לאקלים לשתי קטגוריות עיקריות: (1) סיכונים הקשורים למעבר לכלכלה דלת פחמן (Climate Risk Analysis – CRA) ו-(2) סיכונים הקשורים להשפעות הפיזיות של שינויי האקלים (Physical Risks).

הקטגוריה הראשונה נבנית סביב שלושת החלקים עיקריים של סיכוני המעבר: מדיניות ורגולציה, שוק וטכנולוגיה ומוניטין. בעוד שהסיכונים הפיזיים הנובעים משינויי אקלים כוללים אירועים נקודתיים (אקוטיים) או שינויים ארוכי טווח אשר מתמשכים או חוזרים על עצמם (כרוניים).

המנגנון מיישם גישה פרואקטיבית המשפרת את השקיפות, ומיועדת לשימוש פנימי וחיצוני (בהתאם להחלטת החברה) עבור:

 

  • הקלה על משקיעים ומחזיקי עניין להעריך את פעולות החברה בנושא הקיימות והחוסן שלה בנוגע לשינויי אקלים
  • להכין את החברה פנימית להתמודד ולספק ביצועים טובים יותר בנושאי אקלים
  • לספק הערכה פיננסית לחברה על כמה היא צפויה להרוויח או להפסיד כתוצאה מהסיכונים וההזדמנויות שזוהו בשלבים הראשונים

 

צוות פרויקט  חברת KVS וחברת Summit

תוסף פועלת הן בישראל והן בארצות הברית, ולכן החברה בחרה לבצע את הפרויקט בשיתוף עם KVS ו-Summit Strategy Group, חברות ייעוץ המציעות מומחיות וכישורים ייחודיים ורבי ערך. שותפות זו חיונית מכיוון שהיא משלבת תובנות מסביבות רגולטוריות שונות, ידע וניסיון בתעשיות הרלוונטית לחברת תוסף, אשר הבטיחו הבנה מעמיקה של הסיכונים והזדמנויות הקשורים לכלל החברה ולכל אתר שלה ברחבי הגלובוס.

 

פעולות והחלטות שהתקבלו כתוצאה מניתוח הסיכונים וההזדמנויות

  1. תוסף החליטה להשקיע ולתעדף פיתוח מוצרים חדשים התומכים בכלכלה מעגלית/מחזור מוצרים בעקבות ממצאי המחקר שהצביעו על צפי דרישה חזקה יותר מצד הצרכנים ומספר רגולציות תומכות
  2. המחקר מצא ששוק הפלסטיק הממוחזר בעולם הולך לגדול ב-5 השנים הבאות בקצב שנתי של 5.6% כתוצאה מרגולציות חדשות וצפי לדרישה גבוהה יותר של חברות וצרכני קצה.
  3. כחלק ממאמציה של חברת תוסף בתחום הקיימות, החברה פיתחה מגוון תוספי פלסטיק אשר יעודדו את השימוש בפלסטיק ממחוזר ויאפשרו ללקוחותיה להגדיל את נתח השימוש בפלסטיק ממחוזר ולעמוד בתקינות הנדרשות.
  4. תוסף הכניסה לתקציב החברה את הסיכון של תופעות טבע קיצוניות באתר החברה בטקסס (ברד ענק Hailstones) ואת המשמעות שלא ניתן לבטח יותר מבנים מפני תופעות טבע קיצוניות באזור הזה.
  5. תוסף ביצעה הערכה כלכלית לפגיעה בייצור הצפויה עקב התגברות גלי החום באזורים הגיאוגרפיים של מפעלי החברה, על סמך המידע של החברה מהעבר והערכות המודלים והמחקר שבוצע.
דילוג לתוכן